Krachtplekken en leylijnen in Heiloo (NH)

Op de een of andere manier interesseer ik me voor krachtplekken. Stonehenge, Carnac, noem maar op, ik vind ze bijzonder. Als het even kan ga ik er heen of er langs als ik er op vakantie in de buurt ben. Ook het concept van leylijnen spreekt me aan.

Ik wist dat er bij mij in de buurt in Heiloo en Egmond bijzondere plekken waren. Een Google-rondje gaf me meer info. Ik kwam op het volgende lijstje via leylijnen.com:

Locaties in noordelijk Noord-Holland:

 • Alkmaar: Sint Laurens of Grote Kerk
 • Bakkum: Beukenboom
 • Bergen: Ruïnekerk
 • Eenigenburg: NH kerk
 • Eenigenburg: ruïne Nieuwendoorn
 • Egmond aan de Hoef: Kasteelruïne en kerk bij de kasteelruïne
 • Egmond binnen: Abdij van Egmond
 • Egmond binnen: Sint Adelbertusput
 • Enkhuizen: Westerkerk
 • Groet: Hervormde kerk
 • Hargen: Hogemolweg
 • Heemskerk: Oude kerk
 • Heiloo: Runxput
 • Heiloo: Willibrordusput
 • Heiloo: Witte kerk
 • Heiloo: heilige bos (Heilooërbos) met de Kattenberg en oude linde
 • Keinse: Onze-Lieve-Vrouw-van-de Keins kapel en waterput
 • Limmen: Oude Kerk (verdwenen)
 • Medemblik: Kasteel
 • Oudorp: Kasteel Nieuwburg
 • Oudorp: NH kerk
 • Oudorp: geneeskrachtige bron (verdwenen)
 • Schoorl: Hervormde kerk
 • Schoorl: Oude raadhuis
 • Den Burg (Texel): ‘Mythische burcht’
 • Den Burg (Texel): Hoge berg
 • Wognum: Oude dorpskerk
 • Zaanstad: De Dam

Het Heilooërbos

Kattenberg Heilooërbos
De Kattenberg met de oude linde

Na een aantal Shinrin-yoku wandelingen georganiseerd te hebben in het bos van Heemskerk, Twiske vond ik het tijd om eens richting Heiloo te gaan om inspiratie op te doen voor een nieuwe wandeling. Het bos was erg mooi; klein maar fijn. Aangelegd in de Franse rondeau-stijl. Met opvallend veel lindebomen, maar ook heerlijk geurende naaldbomen en eikenbomen. Dit bos staat vanaf nu in mijn selectie Shirin-Yoku routes!

Runxput

De krachtplekken liggen relatief dicht bij elkaar. De Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Nood vond ik een mooie plek met een fijne sfeer. Onverwacht een aanrader. In het winkeltje kun je verschillende flesjes kopen waarmee je water uit de punt kunt scheppen. Een krentenbol en een kop koffie kun je er ook krijgen. Een bedevaartsoord, zo dichtbij. Ik heb gelijk wat folders meegenomen. Want ik neem je er graag een keer mee naar toe. Dan gaan we op een mini-pelgrimstocht!

Runxput, Heiloo
De Runxput bij de genadekapel van Onze-lieve-vrouwe-ter nood, Heiloo
Runxput, Heiloo
De put is open en je mag bronwater scheppen.
Onze lieve vrouwe ter nood
Meer info: www.olvternood.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willibrordusput

Witte kerk
Willibrordusput
Willibrordusput (dicht)

 

 

 

 

 

 

 

 

infopaneel witte kerk Heiloo
Infobord bij de Willibrordusput en de Witte Kerk

Adelbertusput

Adelbertusput
Adelbertusput

infobord Adelbertusakker

Mini-pelgrimstocht

Ik ga een dag organiseren die langer duurt die mijn introductiesessie Shinrin-Yoku. We wandelen de puttentocht. Een route langs de 3 bijzondere bronnen in Heiloo en Egmond: de Runxput, de Willibrordusput en de Adelbertusput. Een combinatie van sportiviteit, spiritualiteit en verbondenheid.

We trekken de hele dag ervoor uit, zodat we genoeg tijd hebben om te stoppen op plekken die ons aanspreken en om uit te rusten. Dit keer mag je camera of mobiele telefoon mee. Lijkt dit je leuk? Check de agenda en bel/app/mail me om je aan te melden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *