Gekapte boom krijgt weer twijgjes

Wil je met jezelf aan de slag? Dan is het tijd om in beweging te komen. Uit je hoofd, in je lijf. Laat het moeten los. Je hoeft niets te bereiken. Alleen te zijn. Bewust zijn. Verstil, voel, verdiep. Ervaar wat er is. Kijk wat er boven komt. Dat is een aanwijzing over hoe het nu met je gaat.

Ik werk op basis van Shinrin-Yoku. Ookwel ‘bosbaden’ of ‘forest therapy’ genoemd. De natuur biedt veel tools om je te helpen. Van metaforen tot materialen. We gebruiken wat we onderweg tegenkomen.

boom met afgeknipte takken

Alle antwoorden zitten al in jou. Ik help je ze naar boven te krijgen en ondersteun je in jouw proces om weer in balans te komen. Rust in je hoofd en in je lijf. In het ritme van de natuur. Je natuurlijke staat van zijn.

Genieten, zittend in een boom de zon op je gezicht voelen

Werkwijze

 • Introductiewandeling Shinrin-Yoku (bosbaden). 
  Je leert de achtergrond van Shinrin-Yoku en ervaart hoe het werkt. Al lopend maken we kennis en kun je voelen of we bij elkaar passen. 
  Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur. Dit is een losse sessie. Je betaalt deze vooraf. Aan het eind bepaal jij of het bij deze wandeling blijft of dat je meer wilt. 
 • Schriftelijke intake
 • Sessie 1 (ca. 1,5 uur): wat is jouw vraag 
 • Sessie 2 (ca. 1,5 uur): wat zijn je obstakels  
 • Sessie 3 (ca. 1,5 uur): wie en wat kan je helpen
 • Sessie 4 (ca. 1,5 uur): wat heb je geleerd en hoe kun je dit toepassen in de praktijk
 • Sessie 5 (ca. 0,5 uur): na 2 maanden, hoe gaat het nu (telefonisch)

We bepalen de data in overleg. We kijken per keer wat je tegenkomt. Tijdens het wandelen doen we meditatieve en creatieve oefeningen. Soms kunnen er onverwachte emoties of herinneringen boven komen. Dan nemen we de tijd om daar bij stil te staan, zodat je ze kunt doorvoelen. 
We houden altijd ruimte om in te gaan op wat zich aandient. We werken grotendeels intuïtief. Dat betekent dat we soms letterlijk de gebaande paden verlaten. 

de gebaande paden verlaten, olifantenpad in het bos

Hoeveel sessies nodig

Hoeveel sessies nodig zijn is persoonlijk, voor iedereen anders en lastig vooraf in te schatten. Het hangt af van jouw levenservaringen en hoe diep die gegroefd of bedekt zijn. Doorgaans kom je met ongeveer 5 sessies een heel eind. Je kunt aan het eind van het traject altijd bekijken of je een extra sessie wilt.

Moslaag op boomtak. Welke laag mos bedekt jouw emoties?

Het proces verdiepen  

De natuurcoachingssessies kun je verdiepen door ze te combineren met Bach bloesem remedies. Mariëlle is gecertificeerd Bach Flower Remedies Practitioner. Deze natuurlijke druppels ondersteunen je in je emoties (angst, overgevoeligheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, overbezorgdheid, onzekerheid, eenzaamheid) en helpen je je balans te hervinden. 

gekromde boomtak die precies tussen twee takken van een andere boom door is gevallen

Ook een Reiki- of AuraTouch®-behandeling kan ondersteunend en ontspannend zijn. Dit werk in je energetische veld kan dingen in beweging brengen. Veel van Mariëlle’s cliënten zeggen zich na een healing ontspannen en licht, opgeluchter te voelen. Als je hier meer over wilt weten kun je er altijd naar vragen. Of kijk bij de feedback van cliënten.

Raadpleeg bij ernstige klachten altijd eerst een arts

Raadpleeg bij ernstige klachten altijd eerst een arts. Een coach kan je ondersteunen, maar lost niet je problemen op. Wél kan een coach luisteren, vragen stellen en dóórvragen, spiegelen, je handvatten en tips aanbieden, waardoor jij een stap kunt maken in je leerproces. 

Driesprong in het bos met een mooie zon erboven

Tarieven en vergoeding

Introductiewandeling Shinrin-Yoku+
Inclusief:  koffie/thee/lekkers en gebruik van materialen.
Duur: circa 2 uur 
Tarief: € 60,- (inclusief btw), privé wandeling, zonder andere deelnemers
Vergoeding door verzekeraars: geen 

Natuurcoaching
Inclusief: koffie/thee/lekkers en gebruik van materialen.
Vergoeding door verzekeraars: geen 
Tarieven:

Heb je een beperkt budget, maar wil je wel graag met mij werken? Mail, bel of app me, dan kijken we wat mogelijk is.

Bij verhindering kun je een afspraak tot 24 uur vantevoren afzeggen of verzetten. Bij niet op komen dagen op een afspraak breng ik 50% van de kosten in rekening.

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Ben jij bereid om uit je comfortzone te stappen, te vertrouwen op je eigen gevoel en jouw patronen te onderzoeken? Alle antwoorden zitten al in jou. Ik kan je helpen deze naar boven te halen. Je zintuigen zijn hierbij de sleutel.

Bel +310612406521 of mail@mariellekerssens.nl om kennis te maken en te ontdekken wat ik voor je kan doen.

Home