22660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22660,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Orthomoleculaire voeding

Eet jezelf gezond
De beste dokter staat in de keuken. Voeding is een interessant medicijn. Je beïnvloedt er je lichaamscellen mee. Wil jij gezonder eten en zo goed voor je lichaam zorgen? Laten we samen je voedingspatroon onderzoeken en een plan maken.

 

Wat is orthomoleculaire voeding?

  • Orthos = Grieks voor ‘juist, recht, gezond’ en Moleculair = ‘de cellen betreffend’
  • Orthomoleculaire voeding is voeding die goed is voor je lichaamscellen
  • Draait om de juiste verhoudingen van alle stoffen die in een gezond lichaam voorkomen (het lichaam streeft namelijk altijd naar balans)
  • Draagt bij aan het voorkomen en genezen van ziekten
  • Vitamines spelen hierbij een grote rol
  • Grondlegger van de visie op de orthomoleculaire voedingsleer is Linus Pauling

 

Samen werken aan je gezondheid

Wil jij werken aan je gezondheid en een gezonde leefstijl? Laten we dan een plan maken om via voeding aan je gezondheid te werken. Je krijgt advies over voeding en eventuele voedingssupplementen. Desgewenst kijken we naar een bredere aanpak van je klachten. Daarbij kijk ik verder dan alleen naar lichamelijke klachten. Orthomoleculair voedingsadvies is namelijk een onderdeel van van mijn pakket binnen de natuurgeneeskunde. Daarbij werken we aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Met liefde maak ik een behandelplan voor je.

 

Vitamines

Linus Pauling constateerde dat meeste vitamines, in tegenstelling tot farmaca, in hoge doseringen vrijwel niet toxisch zijn. Dit leidde mede tot zijn opvatting dat de optimale dosering van vitamines veel hoger ligt dan wat we via een normale voeding aan vitamines binnenkrijgen. Hij onderbouwde met name het gebruik van hoge doses vitamine C. Deze vitamine kan beschermen tegen een aantal ziektes. Het kan ze verminderen of voorkomen.

 

Vervuiling, metaalbinding en DNA

In 1947 publiceerde Pauling een veel geciteerd artikel waarin hij de metaalbinding verder verklaarde. Ook onderzocht hij het DNA. Ik geloof dat een groot deel van onze gezondheidsproblemen komt door de vervuiling van ons lichaam. Als we zware metalen binnenkrijgen (bijvoorbeeld via ons voedsel of de producten die we gebruiken om ons te wassen) nemen we die op. Ons lichaam moet dan hard werken om deze weer te neutraliseren.

 

De invloed van voeding

Als we daar bovenop veel bewerkt voedsel, suiker, verzadigde vetten en koolhydraten eten en bijvoorbeeld alcohol drinken of drugs gebruiken, dan heeft ons spijsverteringssysteem het zwaar. Dat merk je dan lichamelijk. Je krijgt klachten. Het lijf geeft signalen. De vraag is of je ernaar luistert en ze op tijd hoort. Je bewust worden van hoe het lichaam werkt is hierbij dus erg belangrijk.

 

Ziekte

Uiteindelijk word je ziek. Je lichaam, je organen gaan falen en uitvallen. Het systeem werkt niet meer. ‘Het systeem’ is een cyclus, een samenwerkend, organisch geheel. Het werkt ook in combinatie met je geest en zelfs je ziel. Hoe langer een situatie voortduurt, hoe zwaarder je klachten worden en hoe meer een ziekte zich ontwikkelt. Als je cellen eenmaal onherstelbaar beschadigd zijn, kun je dat niet meer ongedaan maken.

 

Ziekte vertragen

In 1994 stierf Pauling aan prostaatkanker. Voor hem was dit geen aanleiding zijn visie te herzien. Integendeel. Hij beweerde juist dat hoge doseringen vitamine C het begin van zijn kanker met twintig tot vijfentwintig jaar hadden vertraagd. Dit doet denken aan het verhaal van dr. Bach, die de Bach bloesem remedies ontwikkelde. Ook hij leefde langer dan hem was voorspeld. Ik vind dat heel inspirerend. Vandaar dat ik mij erin ben gaan verdiepen. Mijn kennis er ervaring hierin deel ik dan ook graag met je, zodat jij hopelijk ook geïnspireerd raakt en via voeding kunt werken aan een nóg betere gezondheid.

 

Eet je beter

Hoe eerder je je lichaam en je organen helpt, bijvoorbeeld door voeding met bouwstoffen te eten, hoe eerder je lichaam zichzelf kan herstellen. Per slot van rekening vernieuwen je cellen zich om de zeven jaar. Er zijn meerdere manieren om te werken aan gezonde cellen.

 

Holistische blik

Ik ken een aantal manieren om op een natuurlijke manier te werken aan je gezondheid. Graag help ik je deze te ontdekken en toe te passen. Tijd om aan de slag te gaan!

 

Een deel van deze tekst ontleende ik aan: Wikipedia

Maak een afspraak
Rode paddenstoel met hartje