21558
page-template-default,page,page-id-21558,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Mariëlle

Communiceren met jezelf

Welkom. Mijn naam is Mariëlle Kerssens. Ik hou van de natuur, geloof in haar helende kracht en ben er vaak te vinden. Vrijheid is mijn drijfveer. Mijn energiewoorden zijn verzamelen, creativiteit, spelen, natuur en avontuur. Naast mijn werk als communicatieadviseur volgde ik veel opleidingen en cursussen, onder andere over de natuur, psychologie, karakterstructuren, gedrag, orthomoleculaire voeding, energie en de meer dan menselijke wereld, medische basiskennis en natuurgeneeskunde. Sinds 2016 heb ik een eigen praktijk voor natuurgeneeskunde. Hierin werk ik niet strikt volgens de regels van één therapierichting, maar werk ik volgens de vijf natuurwetten en gebruik ik elementen, technieken en vragen uit verschillende richtingen, zoals de cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Boven alles probeer ik zoveel mogelijk naar mijn intuïtie te luisteren en dat te benoemen. Voorlopig kan daar nog geen robot tegenop.

 

Ik streef ernaar mensen te helpen die kampen met een:

 • (naderende) burn-out
 • depressie
 • angststoornis
 • dwangstoornis
 • post-traumatische stressstoornis
 • ASS

 

of die last hebben van:

 • overbezorgdheid
 • eenzaamheid
 • overgevoeligheid
 • moedeloosheid
 • afwezigheid
 • onzekerheid

 

In mijn werk gebruik ik gesprekstechnieken, inzichten, werkvormen en oefeningen uit de communicatie, psychologie, natuurcoaching, mindfulness en Shinrin-Yoku. Daarnaast pas ik desgewenst Reiki, Shin Do en AuraTouch® toe. Ook adviseer en gebruik ik producten als de Bach bloesem remedies, andere voedingssupplementen en essentiële oliën. Los daarvan organiseer ik bosbadwandelingen voor particulieren en leiderschapswandelingen voor bedrijven en organisaties. Ik help hen bij thema’s als vitaliteit, vergroening, energie, teamspirit, stress- en uitvalpreventie en reïntegratie.

Mijn doel: ‘resetten’, rust voelen, thuiskomen

Mijn doel is mensen weer te leren vertragen, hen helpen los te komen van de ‘technostress’, uit de rat race te stappen, weer tot rust te komen, te ‘resetten’ en nieuwe energie te krijgen. Daardoor hoop ik dat mensen zich herinneren dat ze onderdeel zijn van de natuur en dat ze een natuurlijke cyclus en ritme hebben. Daarnaast hoop ik dat mensen meer gaan leven naar voorbeeld van en met de natuur, als een mycelisch ondergronds netwerk van wortels en haarwortels, dat moeiteloos met elkaar communiceert, elkaar vasthoudt en voedt. Ik geloof, net als dr Bach, dat ons lichaam veel zelf kan herstellen. Wat ons daarbij helpt is kennis van de natuur en de natuurwetten. We kunnen weer leren wat eetbaar en bruikbaar is en wat ons echt voedt.

Door met mensen te bosbaden hoop ik dat ze zich realiseren dat wij de aarde en de natuur hard nodig hebben voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat we mógen vertragen en tijd voor onszelf mogen nemen. Uiteindelijk hoop ik dat we door gezamenlijk goed voor de aarde te zorgen, een schone planeet hebben waar genoeg lucht en ruimte is voor iedereen om samen te leven. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en van waaruit iedereen voluit zijn of haar mooiste leven kan leven, in harmonie met de natuur.

Mijn missie: meer liefde en vriendelijkheid in de wereld brengen

Mijn missie gaat om het creëren van een veilige omgeving voor mensen, waarin ze zich rustig en prettig voelen, geliefd, gesteund en gerespecteerd weten en waarin ze hun maskers durven loslaten. Een omgeving waarin ze ontdekken en durven laten zien wie ze echt, ten diepste zijn, zodat ze vrij kunnen groeien en andere mensen kunnen helpen vanuit hun authenticiteit. Ik wil meer zachtheid en vriendelijkheid in de wereld brengen.

Ik help mensen zich weer goed genoeg te voelen

Mensen die gevoelig zijn en die soms twijfelen aan zichzelf, hun talenten of die zoekend zijn, overspannen of burn-out, wil ik laten voelen dat ze ‘OK’ zijn, goed genoeg. Juist omdat ik daar zelf zo’n behoefte aan had toen ik overspannen raakte. Die mensen wil ik laten ervaren dat er niets mis met hen is. Misschien is iemand hooggevoelig. Daardoor kan iemand zich soms anders voelen, of het gevoel hebben er niet bij te horen of minder waard te zijn dan anderen. Niets is minder waar. Deze mensen hebben een hooggevoelig zenuwstelsel. Ze nemen intens waar en zijn gevoelig voor indrukken, sfeer, actoren en factoren. Ze voelen dingen aan, zien dingen aankomen. Ik denk dat er juist ontzettend veel behoefte is aan dit soort mensen, zeker nu. Wanneer ze zich namelijk veilig voelen, zijn ze onmetelijk krachtig. Daar kunnen de mensen om hen heen baat bij hebben, én de organisaties waarin ze werken. Alles heeft een functie, zelfs het kleinste organisme, net als in de natuur.

Marielle Kerssens

Mijn visie: we zijn deel van een ecosysteem

 • Mensen hebben natuur nodig voor hun welzijn, zeker in tijden van toenemende verstedelijking. Tijd, aandacht, rust en ruimte zijn het nieuwe geld en de nieuwe luxe.
 • We zijn deel van een ecosysteem en moeten weer meer gaan leven in het ritme van de natuur om te overleven, de aarde te behouden en leefbaar te houden.
 • We kunnen leren van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan wolvenroedels en wat we daarvan kunnen leren over leiderschap en aan innovaties en medicijnen die gebaseerd zijn op de natuur.
 • Het is tijd om Oosterse en Westerse geneeskunde samen te brengen.

Wat is jouw verhaal?

Waar loop jij nu tegenaan, hoe past dat in het verhaal van jouw leven en hoe kun je daar anders mee omgaan dan je nu doet? Daar kunnen we naar kijken in een consult, natuurcoachingstraject of tijdens een verfrissende bosbadwandeling. Dat kan in een persoonlijke sessie of in groepsvorm (workshop). Net wat jij prettig vindt. Jij kiest de vorm. Je bent van harte welkom!

Bel Marielle

Mijn droom

In 2018 maakte ik kennis met ‘Shinrin-Yoku‘. Al mijn opleidingen, cursussen, hobby’s en interesses kwamen hier bij elkaar en alles viel op zijn plek; van mijn studie tot mijn reizen en de plekken die ik bezocht. Mijn droom is dan ook een ecologisch Shinrin-Yoku centrum in of bij het bos, waar verschillende vormen van natuurtherapie bij elkaar komen, met een atelier, een kleine bibliotheek met een fijne leesplek, gezond en lekker eten, gezelligheid, gelijkgestemde mensen, een plek waar je vindt wat je zoekt. Thuiskomen. Tot die tijd ben je van harte welkom in mijn praktijkruimte in Assendelft, of afwisselend in een van de prachtige bos- en duingebieden in Noord-Holland, mijn favoriete tuin en werkplek!

Heb je zin om met me mee op reis te gaan?

Zet nu de eerste stap