21617
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21617,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Mini-pelgrimstocht

Voor bijzondere plekken hoef je niet altijd naar het buitenland
Voor bijzondere krachtplekken hoef je niet altijd naar het buitenland, ze zijn ook dichter bij huis te vinden! Deze pelgrimsroute biedt een combinatie van sportiviteit, spiritualiteit en verbondenheid. Met een vleugje Keltisch avontuur. Laat je verrassen. Wie weet wat je tegenkomt…

 

We bezoeken de drie bijzondere bronnen in Heiloo en Egmond-Binnen: de Willibrordusput, de Adelbertusput en de Runxput. Onderweg komen we langs het Witte Kerkje van Heiloo. In haar toren komen 36 leylijnen samen. Op weg naar de woodhenge en de Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Nood-kapel trekken we door het rustgevende Heilooër bos.

mini pelgrimstocht

Runxput

Pelgrimsroute langs magische plekken

Heiloo is niet voor niets een samentrekking van hei (= heilig) en loo (= bos). We gaan daar tijdens onze langere pelgrimsroute op zoek naar de mysterieuze Kattenberg met de oude linde voor een bijzondere oefening. Ook bezoeken we het beroemde  bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Nood met het bijzondere Mariabeeld en lopen we de ‘stille omgang’. Deze plek is bijna magisch. Hier reserveren we de hele dag voor, zodat we genoeg tijd hebben om te stoppen op plekken die ons aanspreken. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren. Wil je dat wel, dan is daar volop gelegenheid voor op mooie plekken.

 

Wilibrordusput

Tijd nemen om stil te staan

We nemen tijd om stil te staan en te voelen, te fotograferen, even stil te staan, ons te verbindenhier en nu oefeningen en opdrachten te doen, uit te rusten in de stiltekapel en lekker te lunchen. Deze dag is ideaal als uitstapje met sportieve vrienden en vriendinnen die van wandelen houden. Of als origineel teamuitje met collega’s of als teambuildingsdag voor een MT of leiderschapstraining. Sportief en spiritueel.

Adelbertusput

Bron van inspiratie

Inspiratie voor deze tocht zijn mijn interesse in energie, leylijnen en krachtplaatsen. Zo bezocht ik Stonehenge, Uluru/Ayers Rock, Mont St. Michel, Carnac, Sedona, Chichen Itza en maakte ik een Santiago-pelgrimstocht over de Zilverroute. Tot mijn verbazing waren er ook krachtplaatsen dichter bij huis, zoals in Heiloo en Egmond. Daar wilde ik meer van weten en ik kwam achter dingen die ik graag met mensen deel die dit ook interessant vinden. Wist je bijvoorbeeld dat er een Germaanse stam in Heiloo huisde in de tijd voordat Wilibrordus met het Christendom naar Heiloo kwam? A clash of clans…or cultures.

bruin bord wandelaar

Metafoor voor storytelling in organisatieverandering

Zit je privé of als organisatie in een overgangsperiode vol verandering? Dan biedt deze tocht een mooie metafoor of symbool voor een periode van transformatie. Met storytelling is dit een mooi haakje naar een organisatieverandering.

 

Twee routes

Korte route: circa 10 km (Heiloo)
Lange route: circa 15 km (Heiloo en Egmond-Binnen)

 

Kosten: € 75,- inclusief btw, gids, koffie/thee, versnapering en een goed gevulde goodiebag. Lunch: bring your own. Voor bedrijven en groepen geldt een aangepast tarief.
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.
Tijd: 8.30 – 17.00 uur (begin en einde bij station Heiloo)

witte kapel Heiloo

Limited edition

Let op, je inschrijving is pas definitief als je hebt betaald. Dus wees er snel bij voor deze unieke tocht, want er kunnen maximaal 10 mensen mee per groep. Bij erg slecht weer of vrieskou zoeken we een andere datum.

Maatwerk voor bedrijfsuitjes is mogelijk. Bij grotere groepen kan er een tweede gids mee.
Hiervoor geldt een apart tarief.

Bespreek de mogelijkhedenCheck agenda

A pilgrim is a wanderer with a purpose