861
post-template-default,single,single-post,postid-861,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Week tegen Eenzaamheid: 27 september – 4 oktober

grafisch

Week tegen Eenzaamheid: 27 september – 4 oktober

Water Violet (waterviolier)
Morgen start de Week tegen Eenzaamheid. Je hoeft niet eenzaam te zijn om je eenzaam te voelen. Zo voelt 1 op de 10 kinderen zich bijvoorbeeld wel eens eenzaam. Gescheiden mensen lijden er het meest onder. Zie de cijfers in het  artikel op Nu.nl ‘Gescheiden mensen voelen zich vaakst eenzaam’ van 26 september 2018.

Ken jij iemand die zich eenzaam voelt?

Heb jij dit gevoel ook wel eens, of ken je iemand waarvan je weet dat die zich wel eenzaam voelt? Kijk dan eens naar de Bach bloesems. ‘Eenzaamheid’  is namelijk 1 van de 8 categorieën binnen deze bloesem remedies.

Een Bach bloesem-consultant biedt aandacht

Een gesprek met een Bach bloesem-consultant kan fijn zijn voor jezelf of voor mensen om je heen waarvan je weet dat ze wel wat aandacht kunnen gebruiken. Ben je bijvoorbeeld manager in een verzorgingstehuis of ziekenhuis? Misschien is het een idee om de mensen waarvan je vermoedt dat ze eenzaam zijn een stukje Kwali-Tijd te bieden.

Bijna een luxe

Een Bach-consultant luistert naar mensen en stelt vragen. Om zo samen te verkennen welke emoties er achter bepaalde gevoelens liggen. Zo’n gesprek helpt iemand vaak al, al is het maar vanwege het persoonlijke contact en het onbevooroordeelde luisteren. Iets wat in deze tijden van technologische communicatiemiddelen en een algeheel gevoel van tijdgebrek bijna een luxe is.

3 bloesems tegen eenzaamheid

3 bloesems uit deze voedingssupplementen gaan specifiek over het gevoel eenzaamheid: Impatiens (Reuzenbalsemien), Heather (Struikheide) en Water Violet (waterviolier). Hieraan (onder andere) herken je mensen die te maken kunnen hebben met een gevoel van eenzaamheid:

Impatiens (Reuzenbalsemien)

Deze emotie gaat over ongeduld. Kenmerken:

 • snel geïrriteerd, ongeduldig, nerveus
 • dingen ‘snel snel’ doen
 • geestelijke spanning die tot uiting komt via frustratie
 • zinnen voor anderen af als die minder snel zijn
 • ongelukjes door onstuimigheid
 • werkt bij voorkeur alleen
 • geïrriteerd door trage werkers

Dit zijn vaak mensen die nagelbijten, friemelen met de handen, ongeduldig tikken met hun voet of vaak op de klok kijken. De Bach-druppels helpen om mensen met dergelijke trekken weer meer in balans te krijgen. Zodat ze minder gehaast zijn in gedrag en gedachten. Meer relaxt, geduldig, tolerant en zachter tegenover tekortkomingen van anderen en ‘verwarrende omstandigheden’.

Heather (Struikheide)

Deze emotie gaat over ego-centrisme. Kenmerken:

 • met zichzelf bezig zijn
 • ‘geobsedeerd’ door eigen kwaaltjes, problemen en trivialiteiten. Willen altijd anderen daarover vertellen, of over zichzelf. Soms huilerig.
 • komt dichtbij – praat dichtbij je gezicht of houdt je arm vast-
 • kost energie en wordt daarom vaak vermeden
 • houdt er niet van alleen te zijn
 • ziet allerlei beren op de weg, maakt van een muis een olifant
 • kan slecht luisteren – heeft weinig oor voor de problemen van anderen

De Bach-druppels helpen deze persoon zijn of haar problemen weer in perspectief te zien. Zodat we wat overkomelijker lijken. Ze helpen om weer een onbaatzuchtig, begripvol mens te zijn. Omdat deze mensen zelf vaak veel geleden hebben willen ze graag luisteren en sparen ze kosten noch moeite om anderen te helpen.

Water Violet (waterviolier):

Deze emotie gaat over trots en afstandelijkheid. Omdat deze mensen kundig en vaardig zijn lijken ze vaak wat afstandelijk, trots, hooghartig en laatdunkend. Een dergelijke rigiditeit kan fysieke stijfheid en spanning creëren. Dergelijke personen houden er van op zichzelf te zijn, zijn onafhankelijk en redden zichzelf prima. Het zijn rustige, stille, meelevende mensen die waardigheid uitstralen en die hun kwaliteiten ten dienst stellen aan anderen. Ze dragen hun last en verdriet in stilte. In hun normale staat geven ze graag advies zonder persoonlijk betrokken te raken in andermans zaken. De Bach-druppels kunnen deze persoon helpen iets meer toegankelijk te zijn waardoor mensen eerder contact met hen durven maken.

Sparren over de mogelijkheden, bijvoorbeeld om invulling te geven aan de Week tegen Eenzaamheid? Je kunt me altijd contacten via 06-12406521 of mail@mariellekerssens.nl.