1297
post-template-default,single,single-post,postid-1297,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Lichamelijke klachten en waar ze voor staan

kist maskers

Lichamelijke klachten en waar ze voor staan

Vraag jij je ook wel eens af waar bepaalde lichamelijke klachten voor staan en wat er achter weg komt? Onderaan dit bericht vind je een link naar een uitgebreid (Engels) artikel over de verschillende lichaamsdelen en organen en wat ze spiritueel betekenen.

Spirituele oorzaak
Dat artikel sluit aan bij wat ik steeds meer geloof. Sinds ik me gespecialiseerd heb in de Bach bloesem remedies en het werk en de denkwijze van dr. Bach geloof ik steeds meer dat lichamelijke klachten een spirituele en/of emotionele oorzaak hebben.

Indicatie voor emotionele disbalans
Officieel mag je als Bach bloesem consulent geen link leggen tussen lichamelijke klachten en de Bach bloesems remedies. Die gaan namelijk over het emotionele lichaam en richten zich op de emoties. Lichamelijke klachten zijn daarbij wel indicaties van een richting waarin je emotionele klachten kunt zoeken.

Oude algemene wijsheden
Mijn ervaring is dat als mensen hun lichamelijke klachten noemen, ik direct denk aan de spreekwoorden, uitspraken en symbolen die daarop betrekking hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • iets op je lever hebben
  • iets ligt zwaar op de maag
  • veel aan je hoofd hebben
  • op je tenen lopen
  • je gal spuwen
  • iets niet kunnen bijbenen
  • hartenpijn hebben
  • ergens jeuk van krijgen
  • geen haar op je hoofd die er aan denkt

Signalen (h)erkennen
En zo zijn er nog veel meer. Als ik dit benoem herkennen mensen dit vaak en dan gaan we daar dieper op in. Uiteindelijk komen we dan bij bepaalde emoties uit die iemand voelt en die maken dat je (tijdelijk of al langere tijd) uit balans bent. Door er over te praten wordt dit duidelijker. Vaak weet je zelf niet precies wat er speelt en voel je alleen dat je je niet helemaal lekker voelt. Je lichaam geeft signalen. Als je die (h)erkent kun je er iets mee. Bijvoorbeeld praten met een Bach bloesem consulent of gaan wandelen met een Shinrin-Yoku trainer.

Je kunt jezelf helen
Ik geloof dat je jezelf kunt helen. Door aandacht te hebben voor de signalen die je krijgt en bewust aan de slag te gaan met je klachten. Daarom doe ik ook een opleiding tot AuraTouch-healer en verdiep ik me in energie, gedachtenkracht en de helende kracht van de natuur (Shinrin-Yoku).

Alles gebeurt met een reden
Een beschrijving van de lichaamsdelen, organen, klachten en de holistische betekenis ervan vind je in het volgende artikel van Enlightened Consiousness (met dank). Het inspireerde mij om deze blog te maken. Wellicht vind jij het ook interessant:

https://www.enlightened-consciousness.com/spiritual-meanings-behind-physical-aches-pain-and-sickness/?fbclid=IwAR2yFHQbiN-7IhZsTQpU4v0u3EFITS4fcHlOuetCveIt9jz_GxvXQn7SpfE