833
post-template-default,single,single-post,postid-833,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Challenge & Citaat – De Kunst van het Luisteren

grafisch

Challenge & Citaat – De Kunst van het Luisteren

De een is er van nature beter in dan de ander: luisteren. Het klinkt zo simpel, goed luisteren. Niet meteen je eigen verhaal en gedachten centraal zetten, maar je bewust zijn van je impuls tot praten. Even adem halen. Erbij blijven. Echte aandacht voor de ander. Focus je op steekwoorden en vat in je eigen woorden samen wat je de ander hoort zeggen. Zo geef je iemand kans om zijn gedachten te ordenen en tot zijn eigen eigen conclusies te komen.

Uit ervaring weet ik: dat is oefenen, oefenen en oefenen. Je zal merken dat het je steeds makkelijker afgaat. Soms lukt het niet. Dat is dan niet erg. Volgende keer gaat het vast beter.

Challenge
Ik daag je uit. Doe je met me mee? Een week lang elke dag naar minstens 1 persoon écht luisteren, met aandacht. Bijvoorbeeld naar je puber. Ik ben heel benieuwd hoe dit jou afging!

De Kunst van het Luisteren

Met dank aan Eveline Snel, dat ze dit stukje heeft opgenomen in haar boek ‘Ruimte geven & Dichtbij zijn’. Over mindful omgaan met pubers.

Home