277
post-template-default,single,single-post,postid-277,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blij en gelukkig door kunst

grafisch

Blij en gelukkig door kunst

La Japonaise by Claude Monet
Zoals je misschien hebt gelezen ben ik hoogsensitief. 1 op de 5 mensen is het, dus zo uitzonderlijk is dat niet. Bijzonder zijn wel de mooie kanten. Ik wil er graag een met je delen. Een van die dingen is namelijk dat je ontzettend kunt genieten van kunst.

Museumpje pakken
Zo af en toe probeer ik dan ook een tentoonstelling of museumpje te pakken. Met een druk gezinsleven gaat dat niet altijd, maar des te meer kan ik er van genieten als het lukt om te gaan. Ik probeer dan de rest van de familie ook enthousiast te krijgen over ‘kunst’.  Zo combineren we mooi het nuttige met het aangename.

Lego-kunstenaar Nathan Sawaya
Soms word je dan aangenaam verrast. Een voorbeeld waar dat goed lukte was de Lego-tentoonstelling The art of the brick van Nathan Sawaya in 2014. In mijn geval had hij een paar beelden gemaakt die helemaal in mijn straatje pasten. Mocht je nog eens gelegenheid hebben om deze tentoonstelling te bekijken, zeker doen!

Art makes better humans by Nathan Sawaye

Pinterest als inspiratiebron
De werken van Sawaya die ik het mooist vond heb ik gebundeld op een Pinterest-bord. Hierboven zie je een sneak peak. Mocht je Pinterest nog niet ontdekt hebben, dit social media-platform leent zich bij uitstek voor het verzamelen van mooie plaatjes. Op mijn Pinterest-account pin ik bijvoorbeeld mooie illustraties als ik ertegenaan loop. It’s a continuous work in progress… Wees gewaarschuwd, als je eenmaal gaat snuffelen op dit platform ben je zo een uur verder. Levert wel veel inspiratie op. En dat geeft weer energie.

Laat je inspireren
Je kunt door van alles en nog wat geïnspireerd worden. Voor mij kan het een mooi plaatje op Pinterest of Facebook zijn, een tijdschrift, een graffiti, een mooi beeld of schilderij. Maar ook een kaart, frisse bloem of een mooie lucht kan mij raken. Wat inspireert jou?