462
post-template-default,single,single-post,postid-462,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

[Tentoonstelling] De Boeddha

grafisch

[Tentoonstelling] De Boeddha

Poster tentoonstelling De Boeddha Tropenmuseum

Half oktober bezocht ik de tentoonstelling De Boeddha in het Tropenmuseum. Het is een kleine (maar fijne!) show over zijn levensverhaal van Siddharta. Een mooie mix van woord en vooral beeld.

Boeddha-hoofden op een rij

Wereldwijde inspiratiebron
De prachtige kunstwerken komen uit India, China, Nepal, Tibet, Thailand, Sri Lanka, Myanmar, Japan, Indonesië, Vietnam, Laos en Bhutan. Van oude werken tot moderne interpretaties van hoe de Boeddha vandaag de dag verbeeld zou worden. Erg leuk en inspirerend, een aanrader.

Moderne Boeddha

Tip: de museumshop
De museumshop sla ik nooit over als ik naar een museum ga. Ik word er altijd blij van. In het winkeltje op de begane grond vind je ook hier leuke themacadeautjes. Zo viel ik als een blok voor het mooi geïllustreerde Boeddha’s beestenboek en natuurlijk voor de Tibetaanse gebedsvlaggetjes.

Boeddha's beestenboekTibetaanse gebedsvlaggetjes

Tot eind januari de tijd, of kijk op Pinterest
De tentoonstelling is nog te zien tot 29 januari 2017 in het Amsterdamse Tropenmuseum. Ben je niet in de gelegenheid om naar het Tropenmuseum te gaan? Geen nood. De foto’s die ik maakte van mijn favoriete kunstwerken tonen de tentoonstelling in een notendop. Je vindt ze op mijn Pinterest-bord Buddha.

Leren mediteren
Geïnspireerd door Boeddha en de rust die hij uitstraalt? Als je het leuk vindt kan ik je leren mediteren. Heerlijk een uurtje tijd voor jezelf om tot rust te komen.

Meditatie handhoudingen: mudra's

Samen mediteren met anderen
Heb je al vaker gemediteerd en lijkt het je prettig om met enkele andere mensen samen te mediteren in Assendelft? Ik zou graag 1x per maand samen mediteren omdat dit heel krachtig kan zijn. Ik regel de ruimte, thee en lekkers. Als je je bij me meldt zoeken we een passende datum. Namasté.