395
post-template-default,single,single-post,postid-395,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Gestart met cursus Bach Bloesem Remedies

grafisch

Gestart met cursus Bach Bloesem Remedies

cursusboeken Bach Bloesem Remedy
De komende periode ga ik me onderdompelen in de Bach Bloesem Remedies. Ik volg het Distance Learning Programme voor Level 1 bij het Bach Centre. Dit is het officiële instituut van Dr Bach, waar zijn tuin op Mount Vernon in Oxfordshire nog steeds ligt en onderhouden wordt. Dr Bach’s idee is dat je niet zozeer symptomen van ziekten moet behandelen, maar kijken waardoor ze veroorzaakt worden. Dit spreekt mij erg aan. Bovendien geloof ik in de helende kracht van bloemen en de natuur als geheel. Deze cursus sluit dan ook mooi aan op de workshops die je bij me kunt volgen over energie en de werking van geur.

38 bloesems van planten en bomen
De Bach Bloesems zijn 38 soorten bloemen en een paar bomen die corresponderen met de alledaagse emoties van mensen, dieren en ja, ook planten. De natuurlijke druppels kunnen je helpen omgaan met de emoties die je het meest voelt, zodat ze je niet meer in de weg zitten. De remedie is volkomen onschadelijk. Het enige aandachtspunt is dat de bloesems worden geconserveerd in brandy. Dus als je overgevoelig bent voor alcohol is deze remedie wellicht minder geschikt.

Baat het niet dan schaadt het niet
De remedie valt in de categorie ‘Baat het niet, dan schaadt het niet‘. Hij is al jaren oud en nog steeds veel gebruikt. Misschien ken je de flesjes uit de natuurwinkel. De Crisis Remedy is de meest bekende, die helpt op van die nerveus-gevoel-en-klamme-handen-momenten, bijvoorbeeld bij een naderend examen.

Mijn eerste flesjes.

Wordt vervolgd
Later dit jaar meer over de bloesems en hoe ik je ermee kan helpen. Ik vind het in ieder geval érg leuk om weer meer over natuurgeneeskunde te leren en ik geniet er volop van!