Marielle knuffelt boom

Ontdekkingsreiziger

Welkom. Fijn dat je er bent. Even voorstellen. Hoe ik heet? Mijn naam is Mariëlle Kerssens. Wie en wat ik ben? Een non-conformist met rebelse neigingen. Naturalist. Archetype: ontdekkingsreiziger, pelgrim. Niet toevallig ben ik ook op pelgrimstocht geweest. Nieuwe ervaringen opdoen en dingen ontdekken; rituelen, gewoonten, andere culturen, mensen. Avontuur. Dat drijft mij. Van jongs af aan kon ik bijvoorbeeld intens genieten van sprookjes, verhalen, mythologie, legendes, kunst, details. In gedachten ging ik op reis. Vrijheid proeven. Mijn eigen gang gaan. Ik hou dan ook van reizen. Er is altijd wel ergens iets moois te zien en te beleven.

Altijd in voor een nieuwe ervaring

Nieuwsgierig en tolerant zijn naar andere culturen, een brede interesse, oog voor details en schoonheid, je anders voelen, zacht en creatief zijn, een groot verantwoordelijkheids-  en rechtvaardigheidsgevoel… In 2012 ontdekte ik dat dit kenmerken zijn van hoogsensitieve mensen (HSP). Wat een herkenning! Ik ging me erin verdiepen. Er vielen een hoop dingen op hun plek. Bovendien bleek ik een High Sensation Seeker (HSS). Never a dull moment… dat kan wel kloppen. Ik ben altijd klaar om nieuwe dingen uit te proberen.

Achtergrond in taal, cultuur en communicatie

Ik studeerde Engelse taal- en letterkunde en Algemene Letteren (Taal, Cultuur en Communicatie) en volgde opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van communicatie, (online) marketing, pr, schrijven, persoonlijke effectiviteit en intuïtieve ontwikkeling. Ik ben communicatieadviseur, met ruim 20 jaar ervaring. In die 20 jaar heb ik verschillende organisaties van binnen gezien, van familiebedrijf tot multinational en van commercieel tot non-profit. Vol met allerlei persoonlijkheidstypes en bijbehorend gedrag.

Holistische bruggenbouwer

Als sensitief communicatieadviseur heb ik oog voor de onderlinge sfeer; de relaties en de samenwerking tussen verschillende type mensen. Ik ben een typische bruggenbouwer die kan helpen bij het verbeteren van onderling begrip en respect voor elkaar. Mijn uitgangspunt is dat mensen elkaar vooral aanvullen en van elkaar kunnen leren. Ik geloof in mét mensen praten, niet óver mensen. Open staan voor de ander. Luisteren. We zijn uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden als mens. Alles en iedereen hangt met elkaar samen.  

Veelzijdig

Mijn belangstelling gaat onder andere uit naar psychologie, (neuro)wetenschap en kwamtumfysica, filosofie, spiritualiteit, kunst, paarden, mindfulness, de natuur en natuurgeneeskunde. Toen ik een aantal jaar geleden overspannen raakte (begin 40, behoorlijk perfectionistisch, kinderen, partner, huishouden, baan, vriendinnen; meerdere ballen tegelijk in de lucht proberen te houden, etc.) leerde ik dat ‘balans’ en ‘leuke dingen doen’ net zo of misschien wel belangrijker zijn dan het najagen van een senior-functie en meer geld verdienen.

Uit de ratrace

Ik was helemaal klaar met ‘het systeem’. Het opgelegde stramien binnen de organisaties waar ik werkte, het moeten werken volgens regels en bepaalde denkpatronen. Het moeten presteren. De ratrace waar ik onderdeel van was geworden en waar we met z’n allen inzitten. Ik wilde eruit breken. Dat heb ik gedaan. Ik liet een paar dingen los en nam tijd voor mezelf. En guess what…

Details opmerken, je verwonderen en genieten  

Geluk zit echt in de kleine dingen, in details. Letterlijk in een mooie bloem die bloeit. Hoe fijn is het als je daar oog en gevoel voor hebt, als je dat kan zien. Nou had ik dat altijd al, maar ik vond het nooit zo bijzonder. Ik dacht dat iedereen dat had. Soms (vaak!) ben je blind voor je eigen talent. De zachtheid, die sommige mensen als zwakheid zien, is ook een kracht. Dat ontdekken van mooie dingen om je heen en in jezelf, daar kan ik je mee helpen.

Je vrijheid vinden

Geluk kun je leren zien en ervaren. Door te vertragen, te ontspannen, je over te geven en open te stellen. Door bewust te zijn; voelen, ruiken, luisteren en kijken. Op ontdekkingsreis te gaan. Je vrijheid te vinden en jezelf beter te leren kennen. Ik kan je helpen nieuwe dingen te ontdekken.

Zelfhelend vermogen

Wist je dat je jezelf op een hele natuurlijke manier kunt helen en ontwikkelen? Een krachtige manier is bijvoorbeeld met geur (aromatherapie). Bach bloesems helpen, maar ook de natuur beleven, mediteren en bewegen helpen je ontstressen. Als je wilt help ik je een handje. Laten we samen op pad gaan.

Communiceren met jezelf

Mijn bedrijfsnaam is dubbelzinnig. Hij kwam boven drijven op een (on)bewust moment. Kort daarna kwam ik het onderstaande tekstje tegen. Toevallig?
Enerzijds communiceer je altijd vanuit jezelf. Naast je kennis en ervaring breng je vooral jezelf mee. Anderzijds kun je door naar binnen te keren meer over jezelf leren. Minder externe prikkels en meer luisteren naar je intuïtie, je onderbewuste. Alle antwoorden op vragen die je hebt zitten al in jezelf.

“[…] emoties kun je hébben, zoals verdriet, angst of boosheid, maar deze bén je in wezen niet. Intuïtie is een soort centrum en daaromheen zweven die emoties als een soort taal. Heel snel vertellen ze wat iets met jou doet, nog voordat je het woorden kunt geven en de werkelijke betekenis kunt bevatten. Maar dit wil niet zeggen dat jij emoties bent. Je bent niet het huilen of het lachen, de angst of het verdriet, jij bent ook niet de gedachten van je denken, dus waarom zou je wel de emoties zijn? Gedachten en emoties zijn beide vormen van communicatie met jezelf zodat je voluit in waarheid kunt komen.“
Uit: Tarot – liefdevolle zelfrealisatie, Ton Peters en Paul Kavelaars, 2005, Akasha, Koningin van staven, pagina 163.

Delen

Jouw verhaal, jouw ervaringen, jouw emoties, jouw gedachten. Daar ben ik benieuwd naar. Misschien wil je ze delen. Praten helpt. Kan opluchten. Buiten wandelen ook. Ik luister en vraag, zonder oordeel of ongevraagd advies. Wie weet kan ik je ondersteunen, een stapje verder helpen of inspireren. In groepsvorm (workshops) of in een 1-op-1 gesprek. Wat jij prettig vindt.

Gewoon doen

Gewoon eens kennis maken en een oriënterend gesprek met goede koffie of thee? Aarzel niet. Vertrouw op je gevoel. Just do it & Go with the flow. Je kunt me mailen, bellen of What’s app-en via 0031(0)612406521. Meer over mij vind je op Facebook, Pinterest, InstagramLinkedIn, Twitter en YouTube.

Met vriendelijke groet