Contour oude kapel Witte Kerk

Wanneer ben jij voor het laatst een hele dag buiten aan het wandelen geweest? Je hoeft niet naar het buitenland om te ervaren hoe het is om op pelgrimstocht te zijn. Het kan ook dichter bij huis. Wist je dat er meerdere krachtplekken zijn in Heiloo?

De mini-pelgrimstocht

Aantal te lopen kilometers: 15-20 km
Locatie: Heiloo, langs de verschillende krachtplekken, en Egmond-Binnen
Verzamelpunt: CS Heiloo
Maximaal aantal mensen: 10 per groep
Vooraf opgeven
Data: agenda

Runxput, Heiloo     Witte Kerk, Heiloo

Inspiratie voor de tocht

Op de een of andere manier interesseer ik me voor natuurlijke krachtplekken. Stonehenge, Carnac, Gizeh, Chichén Itzá, noem maar op, ik vind ze bijzonder. Als het even kan ga ik er heen als ik er op vakantie in de buurt ben. Daarnaast vind ik leylijnen interessant. Deze komen bijvoorbeeld aan de orde in de Da Vinci-code boeken en films van Dan Brown. 

Ik wist dat er bij mij in de buurt in Heiloo en Egmond bijzondere plekken waren. Ik wilde er meer over weten. Een dagje Googlen gaf me meer info. Ik stuitte op een lijstje

Kattenberg Heilooërbos
De Kattenberg

Op dat lijstje stond een aantal plekken bij mij in de omgeving. Nieuwsgierig geworden besloot ik op een zondag op zoek te gaan naar de mysterieuze Kattenberg in het bos van Heiloo. En naar de Runxput. Lekker buiten, wandelen, op avontuur. Ik had er zó’n plezier in! Helemaal blij werd ik ervan.

In een winkeltje bij de Runxput kocht ik een boekje. Hier stond toevallig een route in: de puttentocht. De krachtplekken bleken dicht bij deze route te liggen…

Omdat ik zelf goede herinneringen heb aan mijn pelgrimstocht over de Zilverroute (onderdeel van de pelgrimsroute Santiago de Compostella) legde ik de verbinding en zo ontstond het idee om een mini-pelgrimstocht te organiseren. De inspiratie vloeide volop. En als mijn interesse eenmaal gewekt is, dan ga ik graven. Op zoek naar meer informatie. En die vond ik.

Zin om mee te gaan?

Ga je met me mee, op zoek naar oeroude natuurkracht en bijzondere plekken? Ik neem je mee en vertel je onderweg alles wat ik er over weet. Op een aantal plekken nemen we de tijd om even stil te staan en doen we kleine rituelen voor Moeder Aarde en onszelf. We combineren spiritualiteit, sportiviteit en saamhorigheid. Deze dag bied je de mogelijkheid om uit je hoofd en in je lijf te komen en je dagelijkse beslommeringen even helemaal los te laten.

Praktisch

De tocht zelf is ongeveer 15-20 kilometer. Enige wandeloefening vooraf is aan te raden. We zijn de hele dag buiten aan het lopen. Het tempo van de langzaamste pelgrim is leidend, dus we wachten op elkaar.
We nemen onze eigen proviand mee, dus een goede rugzak en drinkfles zijn fijn. Je krijgt een goedgevulde goodie bag mee. Na opgeven en betaling ontvang je een mail met meer informatie.

Meer weten of heb je vragen? Bel me via +31(0)612406521 of mail@mariellekerssens.nl

Blog – een voorproefje en foto’s

Agenda – kijk wanneer de eerstvolgende mini-pelgrimstocht is.

Facebook-pagina Communiceren met jezelf – zie de evenementen

Home