Kennismaken met bosbaden op Zaanse Loslaatdag

Zaterdag 5 oktober 2019: 12 inspirerende workshops met thema ‘loslaten’

Locatie: Kreatief Pakhuis, Zaandijk

Zaanse Loslaatdag 2019

Wat is Shinrin-Yoku (bosbaden)?
Shinrin-Yoku is Japans voor ‘bosbad’. Het wordt ook wel ‘bostherapie’ genoemd, vanwege de helende eigenschappen van het bos, of ‘forest bathing’. Je neemt niet letterlijk een bad in het bos, maar je neemt het bos in je op via je zintuigen. Je dompelt je als het ware onder in de natuur. Alles even loslaten en de energie van de natuur ervaren. 

Waarom bosbaden?
Een wandeling in het bos heeft directe invloed op je gezondheid. Daar kan geen ander medicijn tegenop. In deze tijden van stress kan een bosbad van 2 uur je al helpen je los te maken van technologie, jezelf af te remmen en weer in het hier en nu te komen. Uit je hoofd, in je lijf. 

‘Bosbaden verbetert je humeur, verlicht je zorgen en verhoogt je creativiteit.’
Dr. Qing Li

Hoe vaak doen?
Eén bosbad per maand is al goed om je immuunsysteem te verbeteren. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat bosbaden echt goed voor je is. Het helpt met afvallen, ontspannen en beter slapen. Dat klinkt voor de hand liggend, nietwaar? Maar wist je dat het ook je bloeddruk en je bloedsuikerspiegel verlaagt en dat de productie van antikankereiwitten toeneemt als je langere tijd bosbaadt?

Uitvallen voorkomen
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt stress de gezondheidsepidemie van de 21steeeuw. We krijgen meer hartaanvallen, beroertes, kanker en lijden meer aan geestesziekten, verslavingen, eenzaamheid, depressies en paniekaanvallen. De grootste uitdaging is dan ook om je eigen stressniveau én dat van de mensen in je omgeving, thuis en op het werk, binnen de perken te houden. Bosbaden kan je hier op een eenvoudige en leuke manier bij helpen. Het geeft je rust, nieuwe energie en het maakt je weer blij.

Tip  
TOESTEMMING – Geef jezelf toestemming om er even tussenuit te gaan, zonder mobiele telefoon of andere apparaten.

Ontdek wat bosbaden jou kan brengen
Ontdekken wat Shinrin-Yoku jou kan brengen? Kom op zaterdag 5 oktober naar de Zaanse Loslaatdag voor een workshop Bosbaden en 12 andere workshops. Ruik, proef en ervaar wat jou het best past. Inspiratie!  

Meer info en kaarten

Zaanse loslaatdag 2019

Zaanse Loslaatdag 2019

Zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 16.00 uur, Kreatief pakhuis, Zaandijk

Heb jij soms wel eens genoeg van alle ballen in de lucht houden? Dan is de Zaanse Loslaatdag misschien iets voor jou. Zaterdag 5 oktober staat in het teken van ‘loslaten’. Reserveer een ontspannen dagje voor jezelf om op verschillende manieren te leren loslaten.

Die dag verzorgen enthousiaste Zaanse vrouwelijke ondernemers verschillende workshops die met het thema loslaten te maken hebben. Zo geef ik een workshop Bosbaden (Shinrin-Yoku). Meer weten over dit Japanse fenomeen dat overgewaaid is naar Nederland en België?

De komende tijd vind je meer informatie over de diverse workshops via www.zaanseloslaatdag.nl
Bestel nu snel je ticket en scoor de early-bird korting!