Volg je gevoel

Every day feels like summer with you

Dinsdag 22 januari. Voor het eerst sinds tijden heeft het weer gesneeuwd. Buiten is het wit. Er is gladheid voorspeld. Vandaag heb ik een workshop Story telling door Yvette Tick bij Zoomers op het strand van Castricum in de planning. Ik twijfel of ik zal gaan. Ik besluit de gladheid te trotseren, want ik heb er zin in en ben nieuwsgierig naar Yvette en de nieuwe mensen die ik ongetwijfeld vandaag ga ontmoeten. Het blijkt een dag vol inzichten.

Zonder ongelukken bereik ik de parkeerplaats bij het strand. Het is koud, maar lékker koud. Bijna dansend loop ik naar het paviljoen.

winterbord bij Zoomers

De workshop blijkt in een gezellige ruimte achterin te zijn. Deze kende ik nog niet. Wel had ik deze zaal van buitenaf gezien toen er ‘s zomers een keer een bruiloft werd gehouden. De sfeer is goed. Er zijn al een paar dames. Ik loop naar ze toe en geef ze spontaan een knuffel ter begroeting. Aan alles voel ik dat het een onwijs leuke dag gaat worden. Dat wordt het ook.

Alle dames vertellen waarom ze hier zijn. Ik merk dat ze zich open durven stellen en dat vind ik fijn. Ik luister, kijk ze aan, zet mijn hart open. Wijd open. Hier kan dat. Ik stuur ze troost. Op dat zelfde moment voel ik dat ik de goede richting heb gekozen met mijn huidige opleiding tot healer. Dít is namelijk wat ik kan, mijn talent, waar ik van nature goed in ben, wat ik mensen te bieden heb. Dit wil ik met iedereen delen, met name met vrouwen. Mijn zusters.

Bij een vrouw vloeien tranen. Dat kan, want de sfeer is veilig. Ik merk dat Yvette precies de goede vragen stelt. Alle dames zijn liefdevol. Dat vind ik zo ontzettend mooi. Dat precies deze negen vrouwen vandaag bij elkaar zijn moest gewoon zo zijn. Zo simpel is het.

Ik leer veel vandaag, ondanks dat ik vanuit mijn taal- en communicatieachtergrond al het nodige wist. Verrassend, en ook weer niet. Ik leer inhoudelijk, feitelijk, in de ‘bovenlaag’. Daarnaast leer ik vandaag ontzettend veel in de ‘onderlaag’. Er komen zoveel ‘toevalligheden’ voorbij, dat ik het gevoel heb dat ik zo moest zijn, dat ik hier gewoon moést zijn vandaag.

De les die ik op deze prachtige winterdag leer is dat ik mijn intuïtie moet volgen, het kruimelpad, gewoon zijn, mijn gevoel volgen en me niet laten afleiden door wat een ander vindt. Als ik de afgelopen dagen mijn gevoel niet had gevolgd, had ik niet ervaren dat deze locatie perfect is voor een workshop en had ik deze vrouwen niet ontmoet. Wie weet wat voor mooie samenwerking hier uit voortvloeit. Ik loop mijn eigen pad.

En jij, loop jij je eigen pad? Als je hier over wilt praten, dingen tegen me aan wilt houden en wilt ontdekken welk pad jij wilt lopen, loop dan binnenkort een keer met me mee. Met de mini-pelgrimstocht, een bosbadwandeling, een persoonlijke natuurcoachingssessie, Reiki-, healing– of Bach bloesem-consult.

Je kunt me altijd bellen via 0031(0)612406521 of mail@mariellekerssens.nl.

Week tegen Eenzaamheid: 27 september – 4 oktober

Water Violet (waterviolier)
Morgen start de Week tegen Eenzaamheid. Je hoeft niet eenzaam te zijn om je eenzaam te voelen. Zo voelt 1 op de 10 kinderen zich bijvoorbeeld wel eens eenzaam. Gescheiden mensen lijden er het meest onder. Zie de cijfers in het  artikel op Nu.nl ‘Gescheiden mensen voelen zich vaakst eenzaam’ van 26 september 2018.

Ken jij iemand die zich eenzaam voelt?

Heb jij dit gevoel ook wel eens, of ken je iemand waarvan je weet dat die zich wel eenzaam voelt? Kijk dan eens naar de Bach bloesems. ‘Eenzaamheid’  is namelijk 1 van de 8 categorieën binnen deze bloesem remedies.

Een Bach bloesem-consultant biedt aandacht

Een gesprek met een Bach bloesem-consultant kan fijn zijn voor jezelf of voor mensen om je heen waarvan je weet dat ze wel wat aandacht kunnen gebruiken. Ben je bijvoorbeeld manager in een verzorgingstehuis of ziekenhuis? Misschien is het een idee om de mensen waarvan je vermoedt dat ze eenzaam zijn een stukje Kwali-Tijd te bieden.

Bijna een luxe

Een Bach-consultant luistert naar mensen en stelt vragen. Om zo samen te verkennen welke emoties er achter bepaalde gevoelens liggen. Zo’n gesprek helpt iemand vaak al, al is het maar vanwege het persoonlijke contact en het onbevooroordeelde luisteren. Iets wat in deze tijden van technologische communicatiemiddelen en een algeheel gevoel van tijdgebrek bijna een luxe is.

3 bloesems tegen eenzaamheid

3 bloesems uit deze voedingssupplementen gaan specifiek over het gevoel eenzaamheid: Impatiens (Reuzenbalsemien), Heather (Struikheide) en Water Violet (waterviolier). Hieraan (onder andere) herken je mensen die te maken kunnen hebben met een gevoel van eenzaamheid:

Impatiens (Reuzenbalsemien)

Deze emotie gaat over ongeduld. Kenmerken:

 • snel geïrriteerd, ongeduldig, nerveus
 • dingen ‘snel snel’ doen
 • geestelijke spanning die tot uiting komt via frustratie
 • zinnen voor anderen af als die minder snel zijn
 • ongelukjes door onstuimigheid
 • werkt bij voorkeur alleen
 • geïrriteerd door trage werkers

Dit zijn vaak mensen die nagelbijten, friemelen met de handen, ongeduldig tikken met hun voet of vaak op de klok kijken. De Bach-druppels helpen om mensen met dergelijke trekken weer meer in balans te krijgen. Zodat ze minder gehaast zijn in gedrag en gedachten. Meer relaxt, geduldig, tolerant en zachter tegenover tekortkomingen van anderen en ‘verwarrende omstandigheden’.

Heather (Struikheide)

Deze emotie gaat over ego-centrisme. Kenmerken:

 • met zichzelf bezig zijn
 • ‘geobsedeerd’ door eigen kwaaltjes, problemen en trivialiteiten. Willen altijd anderen daarover vertellen, of over zichzelf. Soms huilerig.
 • komt dichtbij – praat dichtbij je gezicht of houdt je arm vast-
 • kost energie en wordt daarom vaak vermeden
 • houdt er niet van alleen te zijn
 • ziet allerlei beren op de weg, maakt van een muis een olifant
 • kan slecht luisteren – heeft weinig oor voor de problemen van anderen

De Bach-druppels helpen deze persoon zijn of haar problemen weer in perspectief te zien. Zodat we wat overkomelijker lijken. Ze helpen om weer een onbaatzuchtig, begripvol mens te zijn. Omdat deze mensen zelf vaak veel geleden hebben willen ze graag luisteren en sparen ze kosten noch moeite om anderen te helpen.

Water Violet (waterviolier):

Deze emotie gaat over trots en afstandelijkheid. Omdat deze mensen kundig en vaardig zijn lijken ze vaak wat afstandelijk, trots, hooghartig en laatdunkend. Een dergelijke rigiditeit kan fysieke stijfheid en spanning creëren. Dergelijke personen houden er van op zichzelf te zijn, zijn onafhankelijk en redden zichzelf prima. Het zijn rustige, stille, meelevende mensen die waardigheid uitstralen en die hun kwaliteiten ten dienst stellen aan anderen. Ze dragen hun last en verdriet in stilte. In hun normale staat geven ze graag advies zonder persoonlijk betrokken te raken in andermans zaken. De Bach-druppels kunnen deze persoon helpen iets meer toegankelijk te zijn waardoor mensen eerder contact met hen durven maken.

Sparren over de mogelijkheden, bijvoorbeeld om invulling te geven aan de Week tegen Eenzaamheid? Je kunt me altijd contacten via 06-12406521 of mail@mariellekerssens.nl.