Wat is energie?

Om uit te kunnen leggen wat energie is, moet je iets over frequenties weten.

Wat is frequentie?

Frequentie is een meetbare elektrische energie die constant is tussen twee willekeurige punten. Elk levend wezen, de natuur, álles op aarde heeft een frequentie. In de diepste kern bestaat alles uit kleine deeltjes die trillen. De hoogte van die trilling is de frequentie. Alles met dezelfde frequentie trekt elkaar aan. Zie ook mijn blog Geur, Chemie en Kwantumfysica.

Trilling is energie

Die trilling is energie. Energie kan een hoge of een lage frequentie hebben en alles er tussenin. Lage frequenties veroorzaken fysieke wijzigingen in het lichaam. De middelste frequenties ondersteunen ons bij emotionele veranderingen. Hoge frequenties werken op ons spirituele lichaam. Energie is dus kracht. Ze kan helend voor je werken.

Energie kan blokkades opheffen

Uit onderzoek (van R.O. Becker, MD) blijkt dat frequenties kunnen helpen een virus of kankercel te vernietigen. Stoffen met een hogere frequentie vernietigen ziekten van een lagere frequentie. Dit geldt ook voor blokkades in je lichaam. Een hogere energie heft een blokkade op een lagere frequentie op.

Emoties toelaten en doorvoelen

Dit merk je omdat er dan heftige emoties vrij kunnen komen: bijvoorbeeld enorme woede, angst of intens verdriet. Als je die op dat moment toelaat en doorvoelt kan dat helend werken. Ga je je verzetten en druk je je emoties weg, dan komen ze op een later moment alsnog boven. Ze komen alleen aan de oppervlakte als jij er klaar voor bent. Alles heeft zijn tijd. Maar… de natuur biedt hulp.

De natuur heeft helende kracht

De aromatherapie, maar bijvoorbeeld ook de Bach Bloesem Remedies, werken met de natuurlijke trillingskracht van bloemen, struiken en bomen. Ook een boswandeling kan je weer helemaal opladen. Daarnaast werken magnetiseren, reiki, massage, acupunctuur, yoga, kleur- en edelsteentherapie ook met die natuurlijke energie. Ze vallen dan ook allen onder de natuurgeneeskunde. Let wel, deze ondersteunt de reguliere geneeskunde en kan die nooit vervangen. Ga bij ernstige klachten dus altijd eerst naar je huisarts.

Home