Iedereen kijkt door zijn eigen brilletje

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, achtergrond, ervaringen. En dus zijn eigen gekleurde brilletje op z’n neus. Hierdoor zie en ervaar je de wereld en de mensen om je heen zoals je nu doet. Dat is niet dé waarheid, maar een interpretatie. Jouw perceptie. Er gebeuren feiten. Jij geeft er invulling aan. De vraag is wat je ermee doet. Je kiest zelf of en hoe je op iets reageert.

Dat begint bij je gevoel. Bij jezelf en vanuit waar jij voor staat. Blijf bij jezelf, wees authentiek.

“Gedraag je zoals je wilt zijn en je zult worden wie je bent.”

Voel je je goed, dan straal je dat uit. Benoem wat je voelt, kijk wat er gebeurt en voel. Er zit kracht in kwetsbaarheid. Kom uit je comfortzone en laat je onzekerheden zien. Durf je die stap te nemen?

Natuurcoach De natuur, frisse lucht en bewegen werken helend. Een luisterend oor, een goed gesprek, en uiteraard koffie of thee. Ik wandel in de bossen, duinen of over het strand in de omgeving van Heemskerk, Castricum, Egmond, Heiloo of Wijk aan Zee. 1,5 à 2 uur. Loop je met me mee?

HSP-coach Ben je een hooggevoelig persoon of vermoed je dat je kind het is? Doe de test en kijk welke aspecten het meest op jou van toepassing zijn. Waar loop je tegenaan en hoe kun je hier mee omgaan?

Communicatiecoach Lastige situaties op het werk of daarbuiten kun je beïnvloeden met je eigen communicatie. Is er iemand in je omgeving die jij moeilijk vindt om mee om te gaan? Of leid je een afdeling met totaal verschillende mensen en loopt de samenwerking of onderlinge communicatie niet helemaal lekker? Speel met mij het spel van ‘De Roos van Leary’. Vanaf 2 personen. Beken je kleur, kijk wat voor type je bent, wat jouw voorkeursgedrag is en wat je anders zou kunnen doen om een andere reactie te krijgen. Kijk eens in de spiegel. Verandering begint vaak bij jezelf. Kies bewust je eigen reactie.

Heb je vragen? Je kunt me altijd even bellen, mailen of whappen.