aromaflesjes

Wat is geur- of aromatherapie?
Aromatherapie is één van meerdere manieren om mensen te helen. Geur is namelijk het krachtigste zintuig dat we hebben. Het werkt direct op het lichaam en herinneringen komen vrij. Soms met bijbehorende emoties.

Hoe werkt het?
Etherische oliën werken heel doeltreffend op het menselijk lichaam. De moleculen van de olie resoneren (trillen op gelijke hoogte) met die van het lichaamsweefsel. Je huid is een orgaan. Het lichaam slaat hiermee herinneringen op in o.a. cellen en bindweefstel. Ze neemt stoffen op op molecuulniveau. Ook energie. Dit alles gaat onbewust, maar energie werkt krachtig. Ook al denk je er niets van te merken.

Quote Deepak Chopra

Onderbewuste invloed
Je onderbewuste lichaam slaat dus dingen op. Een belangrijk onderdeel aan de werking van aromatherapie is de frequentie van etherische oliën.

Essentiële oliën hebben hoogste frequentie
Klinisch onderzoek laat zien dat essentiële oliën de hoogste frequentie hebben in de natuur. De frequentie van etherische olie is hoger dan die van voedsel of kruiden. Rozenolie heeft de hoogte frequentie van alle oliën.

Etherische olie

Een boost voor je immuun systeem
Etherische oliën verbeteren je immuunsysteem enorm en scheppen een omgeving waarin ziektes, bacteriën, virussen, schimmels, en dergelijke niet kunnen leven. Tea tree olie bijvoorbeeld is anti-sceptisch en wordt vaak gebruikt vanwege haar ontsmettende werking. Sommige geurende oliën zijn reinigend, andere activerend (Rozemarijn) of juist rustgevend (Lavendel).

Waterlelies

Kalmerend en angstverminderend effect op emoties
Patiënten in een ziekenhuis voelden zich emotioneel beter op het moment dat etherische oliën werden verdampt in hun kamers. Binnen 1 tot 3 minuten en soms binnen seconden voelden zij zich kalmer en minder angstig. Dokter Bach herkende dit ook in zijn werk en ontwikkelde hierop zijn Bach bloesem remedies. Hierover kan ik je meer vertellen in een persoonlijk consult.

Bach certificaat gehaald!

Gedachtekracht
Etherische olie reageert op woorden, gedachten, gebed of meditatie. Mediteren op een olie werkt extra krachtig. Oliën versterken intentie. Een positieve intentie zal de moleculen van de olie verplaatsen naar waar ze het best dienen om te genezen. Dus…. kies een olie die je aanspreekt en probeer die eens uit. Ik heb er meerdere, je kan me altijd contacten voor een sessie om ze uit te proberen en te zien wat hij voor je doet.

Meer weten of je aanmelden voor een workshop? Bellen is het snelst, via 0031(0)612406521. Op de Facebook-pagina Communiceren met jezelf deel ik filmpjes en artikelen die je wellicht leuk vindt om te volgen.