Runxput, Heiloo
De Runxput
Witte Kerk, Heiloo
De Witte Kerk met 36 leylijnen

 

 

Mini-pelgrimstocht Heiloo

Aantal te lopen kilometers: circa 10
Locatie: Heiloo, langs de verschillende krachtplekken
Verzamelpunt: CS Heiloo
Maximaal aantal mensen: 10 per groep
Vooraf opgeven
Data: agenda

Inspiratie voor de tocht

Op de een of andere manier interesseer ik me voor natuurlijke krachtplekken. Stonehenge, Carnac, noem maar op, ik vind ze bijzonder. Als het even kan ga ik er heen als ik er op vakantie in de buurt ben. Daarnaast vind ik leylijnen interessant. Deze komen bijvoorbeeld aan de orde in de Da Vinci-code boeken en films van Dan Brown. 

Ik wist dat er bij mij in de buurt in Heiloo en Egmond bijzondere plekken waren. Ik wilde er meer over weten. Een dagje Googlen gaf me meer info. Ik stuitte op een lijstje

Kattenberg Heilooërbos
De Kattenberg

Op dat lijstje stond een aantal plekken bij mij in de omgeving. Nieuwsgierig geworden besloot ik op een zondag op zoek te gaan naar de mysterieuze Kattenberg in het bos van Heiloo. En naar de Runxput. Lekker buiten, wandelen, op avontuur. Ik had er zó’n plezier in! Helemaal blij werd ik ervan.

In een winkeltje bij de Runxput kocht ik een boekje. Hier stond toevallig een route in: de puttentocht. De krachtplekken bleken dicht bij deze route te liggen…

Omdat ik zelf goede herinneringen heb aan mijn pelgrimstocht over de Zilverroute (onderdeel van de pelgrimsroute Santiago de Compostella) legde ik de verbinding en zo ontstond het idee om een mini-pelgrimstocht te organiseren. De inspiratie vloeide volop. En als mijn interesse eenmaal gewekt is, dan ga ik graven. Op zoek naar meer informatie. En die vond ik.

Ga je met me mee, op zoek naar oeroude natuurkracht en bijzondere plekken? De tocht zelf is ongeveer 15 kilometer. Ik neem je mee en vertel je onderweg alles wat ik er over weet. We combineren spiritualiteit, sportiviteit en saamhorigheid.

Blog – een voorproefje en foto’s

Agenda – kijk wanneer de eerstvolgende mini-pelgrimstocht is.

Op verzoek voor gevorderde lopers

Bij voldoende animo wordt een van de data een langere wandeltocht voor gevorderden. Op die dag ligt de focus op het wandelen en het ontmoeten van andere pelgrims, wat kenmerkend is voor pelgrimeren. Dan lopen we naar de Adelbertusput in Egmond-Binnen en slaan we het bos en de ‘woodhenge’ in Heiloo over. We zijn dan zo’n 6 uur aan het wandelen. Een mooie oefening voor Santiago, Nijmegen of andere langere wandeltochten. 

Facebook-pagina Communiceren met jezelf – zie de evenementen

Home